Grävlastare eller minigrävare?

Det är en fråga om storlek och kraft.

Den gamla arbetshästen på byggarbetsplatsen, grävmaskinen, har förlorat marken de senaste åren till de mindre maskinerna, såsom minigrävare. Men grävmaskinen och minigrävaren har sina unika styrkor, och det är viktigt att välja den som passar ditt nästa projekt bäst.

Minigrävare

En av de största fördelarna med en minigrävare är dess storlek, vilket gör den är mer bränsleeffektiv och lättare att manövrera. Dess manövrerbarhet, spårstorlek och kompakt design gör det möjligt att nå platser där grävlastaren inte kan komma åt.

Liten storlek betyder mindre vikt och minskar därmed marktrycket för känsliga ytor och du kan enkelt hämta upp den med en släpvagn.

Minigrävare är tillgängliga i olika klasser dikterade av sin kraft, storlek och vikt, och är väl lämpade för små och medelstora landskapsplaneringar, diknings- och grävningsarbeten. De minsta minigrävarna fungerar bra för invändiga rivningsprojekt och arbetsplatser med viktbegränsningar. De kan även passera genom de flesta dörröppningar och bakgårdsportar.

Grävlastare

Grävlastare är de stora tunga maskinerna. De passar bäst för stora projekt som kräver kraft och hastighet. Den genomsnittliga grävlastaren kan gräva 12 till 16 fot. De kan transportera sig i upp till 40 km i timmen på vägytor mellan arbetsplatser och snabbt genomföra stora arbetsplatser. Dessutom ger deras utjämnare god stabilitet på ojämna ytor.

Tack vare lastarens framsidan och de olika tillbehören som du kan använda med den, kan lastaren utföra en större mängd olika jobb än vad minigrävare kan.

Arbetsplats och överväganden

Vilken grävmaskin som tjänar dig bäst beror mycket på din arbetsplats och de uppgifter du skall utför. För projekt med trånga utrymmen eller inomhus rivning är minigrävare ett utmärkt alternativ.

På större platser som kräver hastighet och kapacitet, erbjuder grävlastare en hästkraftsuppgradering för att gräva djupare och rörliga tyngre laster.

Hitta rätt grävmaskiner:

Till uthyrning av grävmaskiner